Bootkap in Westland

Een mooi gerestaureerde boot verdient als afsluiter natuurlijk een mooie bootkap van VrolijK! We doen voor elke klant het beste dat mogelijk is. Zoals altijd begint een goede kap met een goed gesprek vooraf waarbij de wensen van de klant opgeschreven worden en vervolgens maken wij een bezoek aan de boot om de kap te mallen. Dit is een tijdrovend klusje dat veel kennis en ervaring vraagt. Er zijn zoveel keuzes mogelijk.. we nemen ook altijd de tijd om tot de voor ons beste oplossing te komen.

Na het zetten van de mal halen wij deze er weer netjes af. We verwijderen al het materiaal dat we tijdelijk op de boot bevestigd hebben en ruimen de reststukken netjes op. Soms een vuilniszak vol.. Alles gaat weer keurig mee terug!

In de zeilmakerij wordt vervolgens de mal uitgelegd en maken wij de kap. Een heel precies klusje. Na het uittekenen begint het vervaardigen en stikken van de kap. Zodra de kap gereed is passen wij de kap af op de boot. Mocht het niet direct goed zijn, dan nemen wij de kap weer terug om ook de laatste puntjes op de “i” te zetten. Met als resultaat een kap die open gevaren kan worden:

Maar ook dicht een mooi geheel vormt met de boot. We hebben ventilatie aangebracht om de kuip te kunnen ventileren.

En weer een zeer tevreden klant!

Comments are closed.