Berenboot: roodbootkapje

In Scheveningen ligt een zeer leuk, klein idyllisch bootje die we de Berenboot noemen. De vraag van de klant is of er een mooie bootkap op gemaakt kan worden. De boot verdient dat zeker en dus zijn we aan de slag gegaan. Rood zou het worden! Eerst aan de slag met het frame en wederom, met het uitzetten van een mooie mal. Mooie windstille dag uitgekozen en aan de slag:

Niet eenvoudig met al die ronde vormen maar na veel inspanning geeft de mal uiteindelijk het gewenste resultaat:

Zoals als gebruikelijk verwijderen we al het materiaal van de boot, dat we tijdelijk hebben aangebracht. We rollen de mal netjes op en hup, naar de zeilmakerij. Daar leggen we alles weer uit. Rekenen en bekijken alles nog eens kritisch na om vervolgens de panelen voor de kap te tekenen en uit te snijden. Het eind resultaat mag er wederom zijn. Wat een mooi Roodkapje!

 

Comments are closed.